Turpotietäjä 2020 finaali siirtyy toukokuulle

Turpotietäjä-kilpailun ohjausryhmä päätti kokouksessaan 12.1.2021 siirtää helmikuulle kaavaillun finaalin pidettäväksi ti 11.5.2021.

Syynä tähän vallitseva koronatilanne. Olemme olleet henkilökohtaisesti yhteydessä kaikkiin finalisteihin ja ilmoittaneet kilpailun siirrosta.

Tiedotamme keväällä lisää finaalipaikasta ja kilpailun järjestelyistä. Pyrkimyksenä pitää finaali Helsingissä.

Vahdinvaihto

Kiitos Heikki!

Heikki Vartiainen jää eläkkeelle vaan ei toimettomaksi.

Kiitämme suurella sydämmellä Heikkiä erinomaisesti ja ammattilaisen ottein tehdystä työstä. Heikki, olet potkinut meitä persuuksille ja kannustanut, opastanut ja auttanut silloinkin kun meillä tahtoivat asiat kestää.. Monesti olemme kiitoksella todenneet Heikin antaneen meille sen tarvittavan potkun, jolla asiat ovat sitten lähteneet sujumaan. Ammattisotilaana jouduit nopeasti sopeutumaan meihin vähän liiankin rauhallisiin reserviläisiin. Sinun kanssasi Heikki, me Savon reserviläiset olemme kasvaneet  ja kehittyneet yhdeksi Suomen monipuolisemmaksi ja osaavimmaksi joukoksi. Sadat kurssi- ja kokouspäivät olet hoitanut tinkimättömällä tavallasi.

Heikki itse kertoo: “Muistan, kuinka ammattisotilaana ensimmäisen kerran kouluttaessani reserviläisiä ihailin asioiden lupsakkaa sujumista ilman isompaa kiireen tuntua. Kaikki tapahtui kuin huomaamatta. Joukon nivoutuessa yhteen sille pystyi antamaan fyysisesti ja ajallisestikin vaativia tehtäviä eikä ollut epäilystäkään, että hommat olisivat jääneet tekemättä. Sain myös huomata, että tehtävää hoidettaessa oli aina pyrkimys toimivuuteen. Säihkyvyys ja itsensä korostaminen ei ollut tärkeää. Asioita hoidettiin hyvässä hengessä. Aikaa ei siis tuhlattu jonniinjoutaviin kivien asetteluihin.”

Siinä on Heikin malli miten nämä hommat hoituvat savolaiseen tyyliin.

Kiitos Heikki
  Heikki Vartiainen

Hyviä eläkepäiviä ja terveyttä

 

T: Pohjois-Savon reserviläiset kaikki yhdessä

Ylennykset reservissä 6.12.2020 ja huomionosoitukset

Ylennykset ja huomionosoitukset reservissä 6.12.2020

Kuopioon korkeimmat ylennykset: kaksi majuri ylennystä ja yksi sotilasmestari ylennys.

Toiminnanjohtaja Heikki Vartiaiselle Reserviläisliiton ansioristi.

Onnittelemme kaikkia ylennettyjä ja huomionosoituksen saaneita!

6.12.2020 ylennykset

 

TASAVALLAN PRESIDENTTI ON YLENTÄNYT SEURAAVAT HENKILÖT
Sotilasarvoon: MAJURI Itkonen Arsi Johannes Kuopio. Linnaranta Jussi Pekka Kuopio.
Sotilasarvoon: KAPTEENI Hakkarainen Panu Juhani Varkaus. Hirvonen Jyrki Miikael Kuopio. Kosonen Ari Juhani Varkaus. Ollikainen Keijo Taneli Kuopio.
Sotilasarvoon: YLILUUTNANTTI Leinonen Kimmo Tapio Kuopio. Oinonen Sami Juhani Siilinjärvi. Ovaskainen Juha Kyösti Sakari Kuopio. Vehmas Jouni Juhani Kuopio. Väliaho Eemu-Samuli Kuopio.
Sotilasarvoon: LUUTNANTTI Jormakka Jesse Joona Samuli Kuopio. Kolari Niko Petteri Johannes Kuopio. Nivukoski Tuure Miikkael Kuopio. Sala Julius Valtteri Kuopio.
Sotilasarvoon: LÄÄKINTÄLUUTNANTTI Aho Ilkka Tapani
POHJOIS-SAVON ALUETOIMISTON PÄÄLLIKKÖ ON YLENTÄNYT SEURAAVAT HENKILÖT
Sotilasarvoon: SOTILASMESTARI Sallinen Sami Petteri Kuopio.
Sotilasarvoon: VÄÄPELI Espo Marko Oskari Kuopio. Heide Jussi Petteri Siilinjärvi. Jurvanen Ari Kalevi Varkaus. Kiira Jussi Tapani Varkaus. Nousiainen Jari Tapio Iisalmi. Ollikainen Mika Rikhard Lapinlahti. Rissanen Sasu Petteri Kuopio. Saukko Eveliina Henriikka Kuopio.
Sotilasarvoon: YLIKERSANTTI Huttunen Jari Kalervo Kuopio. Jokinen Jari Juhani Kuopio. Juntunen Tuomas Aki Ilari Kuopio. Kauppinen Joonas Aleksi Suonenjoki. Koljonen Mikko Juhani Kiuruvesi. Kurkela Joel Enzo Christian Kuopio. Nuutinen Jarno Antero Kuopio. Ropponen Heikki Petteri Leppävirta. Soini Teemu Tuomas Kuopio.
Sotilasarvoon: KERSANTTI Eronen Ville Matti Siilinjärvi. Holopainen Arto Juhani Kuopio. Häyrynen Jukka Markus Antero Siilinjärvi. Korhonen Tomi Tapio Kuopio. Lohela Aleksi Antero Kuopio. Miettinen Veli Markus Kuopio. Mikkonen Ari Kuopio. Pitkänen Markku Sulo Sakari Kuopio. Pukero Pasi Petter Kuopio. Repo Tuomas Ville Robert Vieremä. RäsänenTomi Niko Tapani Tuusniemi. Taskinen Juha Anssi Petteri Kuopio.Tossavainen Antti Oskari Kuopio. Virolainen Ville Joonas Kuopio
Sotilasarvoon: ALIKERSANTTI Lyyra Vesa Matti Siilinjärvi
Sotilasarvoon: KORPRAALI Alander Tuuli Mirjam Keitele. Heiskanen Jukka-Pekka Kuopio. Kärkkäinen Sami Juhani Siilinjärvi. Laukkanen Tuomo Tapio Kuopio. Palonen Arttu Anton Ilmari Varkaus. Rytkönen Tommi Tapani Kuopio. Räihä Sami-Arto Juhana Lapinlahti. Räty Ari Pekka Juhani Kuopio. Rönkkö Antti Toivo Tapani Iisalmi. Saloniemi Lauri Valtteri Kuopio. Vainikainen Janni Katariina Siilinjärvi. Viertokangas Ari-Pekka Kuopio. Väistö Jari Antti Olavi Leppävirta. Vänttinen Matti Jaakko Varkaus.
Sotilasarvoon: YLIRAJAJÄÄKÄRI Damski Pekka Paavo Hannes Varkaus. Savolainen Lauri Santeri Kuopio.

Reserviläisliitto on myöntänyt ansiomerkkejä Pohjois-Savoon

Reserviläisliiton ansioristi

  1. Vartiainen Heikki, Siilinjärvi

Kultainen ansiomitali

  1. Ruuskanen Tapani, Siilinjärvi

Hopeinen ansiomitali

  1. Pirinen Mika, Kuopio
  2. Rinne Teppo, Kuopio

Pronssinen ansiomitali

  1. Turunen Aki-Pertti, Siilinjärvi

 

Reserviläispiirin pj Jari Styrmannilla on asiaa itsenäisyyspäivän alla

Kunniavelkaamme on vielä monta erää maksamatta!

 

Itsenäisyyspäivän alla olisi hyvä kaiken kiireen keskellä hiljentyä miettimään mitä itsenäisyys minulle merkitsee. Minulle itsenäisyys merkitsee vapautta olla rakkaiden lähimmäisteni ja ystävieni luona sekä tehdä työtä mitä haluan ja harrastaa mitä haluan. Voin siis määrätä itse omista asioistani sekä suunnan elämälleni. Näin rauhan aikana tuo kysymys on helppoa sysätä sivuun ja jatkaa arkista puuhasteluamme, mutta silloin voi helposti myös unohtua, että Itsenäisyys ei ole itsestäänselvyys.

 

Minun sukupolveni ei ole tarvinnut taistella itsenäisyyden ja vapauden tähden, vaan me olemme saaneet ne perintönä sodanajan sukupolveltamme. Meille sota ja vaaranvuodet ovat vain vanhempiemme kertomuksia ja sivuja historian kirjoista, mutta meidän tulee muistaa, että keskuudessamme on vielä heitä, joille sota oli arkipäivää ja jossa läsnä olivat jatkuva suru, pelko ja läheisten menettäminen. Heillä oli kuitenkin tahto selviytyä. Tuo tahto kiteytyi yhteen sanaan, maanpuolustustahto.

 

Maanpuolustustahto on edelleen itsenäisyytemme säilymisen ehto. Meillä kaikilla suomalaisilla on oikeus ja velvollisuus puolustaa maatamme, mikäli sitä uhataan. Maanpuolustustahtoa tarvitaan myös rauhan aikana ja juuri se ohjaa meitä tekemään parhaamme osana toimivaa yhteiskuntaa. Niin kauan, kun meillä säilyy tahto puolustaa maatamme, on Suomi itsenäinen, menestyvä sekä vapaa ja turvallinen meille kaikille.

 

Itsenäisyyspäivän alla sodistamme puhutaan paljon ja niiden merkitys tunnustetaankin yhtenä kansakuntamme yhtenäisyyden synnyttäjänä. Usein kuulee myös kommentteja, että ”sitä tikulla silmään, joka vanhoja muistelee”. Mutta on myös sanonta, että ”joka unohtaa historian, on tuomittu toistamaan sitä”. Sotiemme historiaa, sankarivainajiemme muistoa ja veteraaniemme perintöä emme saa koskaan unohtaa. Sotiemme veteraanit ovat vielä elävä osa tuota kohtalokasta, mutta silti kunniakasta historiaamme.

 

Sotiin osallistui yhteensä noin 600 000 miestä ja 100 000 naista. Nuorimmat rintamalle joutuneista olivat vasta 17-vuotiaita. Joka kahdeksas sotiin osallistuneista menehtyi. Palanneistakin joka neljäs oli saanut pysyvän sotavamman. Sodat jättivät jälkeensä 30 000 leskeä ja yli 50 000 sotaorpoa.

 

Sotiemme veteraaneja on elossa vielä noin 6 500 ja heidän puolisoitaan ja leskiään noin 14 000. Sotaleskiä on elossa enää muutama kymmenen henkilöä. Kaikille heille tämä maamme vapaus ja itsenäisyys ei välttämättä takaa sitä toimeentuloa ja turvaa, minkä he tekojensa ja uhrauksiensa kautta kansakunnaltamme olisivat ansainneet.

 

Vallitsevan koronaepidemian ja siitä johtuvien rajoitustoimien vuoksi on iäkäs veteraanisukupolvemme ajautunut hyvin vaikeaan tilanteeseen. Kotihoidon käyntejä on rajoitettu ja vierailukiellot ovat aiheuttaneet iäkkäille veteraaneillemme myös henkistä kuormitusta. Altistumisriskin vuoksi myös omaiset ja läheiset rajoittavat käyntejään riskiryhmään kuuluvien veteraanien kotona, mikä taas lisää palvelutarvetta entisestään.

 

Veteraanikeräykset ovat yksi tapa helpottaa ahdinkoon joutuneita kunniakansalaisiamme. Sotiemme veteraanit I Sotiemme Naiset -keräys on veteraanijärjestöjen yhteinen keräys, jonka tuotoilla tuetaan sotien 1939-1945 veteraaneja, heidän puolisoitaan ja leskiään sekä sotaleskiä.  Keräystuottoa käytetään elintärkeiden lääkkeiden ja elämää helpottavien laitteiden ja tarvikkeiden hankitaan, sekä kotiin tuotaviin lukuisiin palveluihin kuten liikkumista helpottaviin kodin kunnostuksiin.

 

Varusmiehet ovat aiemmin osallistuneet joka vuosi Sotiemme Veteraanit I Sotiemme Naiset -keräykseen. Puolustusvoimien pääesikunta linjasi 24.9.2020 tiedotteessaan, että koronatilanteesta johtuen varusmiehet eivät tänä syksynä osallistu Sotiemme veteraanit -valtakunnalliseen lipaskeräykseen.

Tänä vuonna sekä kevään, että syksyn varusmieskeräykset peruttiin koronatilanteen takia, jonka johdosta keräyksen tuotto on pienentynyt merkittävästi.

 

Pääesikunnan linjaus on ilman muuta oikein, sillä kuten muunkin yhteiskunnan, on myös puolustusvoimien varauduttava koronatilanteeseen turvatakseen tehtäviensä toteutuminen. Puolustusvoimien on säilytettävä kaikissa tilanteissa Suomen sotilaallisen puolustamisen kykynsä, eikä sitä tule vaarantaa altistamalla asevelvollisuuttaan suorittavia koronatartunnoille. Annetaan siis puolustusvoimille työrauha hoitaa lain sille määräämät tehtävänsä.

 

Apua veteraanikeräykseen tarvitaan nyt! Meidän reserviläisten on otettava entistä suurempi vastuu keräyksen toteutumisesta ja veteraanien tukemisesta! Pohjois-Savon Reservipiirien jäsenkerhoissa ja -yhdistyksissä on kaikkiaan noin 3000 henkilöjäsentä, mikä on monikymmenkertaisesti enemmän, kuin tähän asti keräykseen osallistuneiden Karjalan lennoston varusmiesten määrä. Voimaa meiltä siis löytyy. Nyt tarvitaan myös sitä tahtoa!

 

Koronaepidemia on jälleen kiihtymisvaiheessa, joten perinteisten lipaskeräysten toteuttaminen voi olla nyt jopa terveydelle vaarallista. Siksi haastankin kaikki Pohjois-Savon Reservipiirien jäsenet avustustalkoisiin lahjoittamalla vähintään 5€ veteraanien hyväksi. Lahjoituksen voi tehdä suoraan Pohjois-Savon keräystilille ja näin auttamaan oman maakuntamme veteraaneja.

 

Pohjois-Savon keräystili: FI85 1555 3000 1088 12

Mobile Pay 33405

 

Jos ja kun koronaepidemia saadaan kuriin ja palaamme jälleen normaaliin arkeen, niin toivon, että jokaisella paikkakunnalla järjestetään myös lipaskeräykset viimeistään veteraanikeräyksen tempauspäivänä 13.3.2021.

 

Näytetään esimerkkiä, että me emme ole unohtaneet!

Kunniavelkaamme on vielä monta erää maksamatta!

 

Hyvää itsenäisyyspäivää ja mukavaa joulun odotusta kaikille!

 

Pohjois-Savon Reserviläispiiri ry

puheenjohtaja

 

Jari Styrman

 

 

Turpotietäjä 2020 alkukilpailusta finaaliin

Mikä on Turpotietäjä-kilpailu?Turpotietäjä on uusi lukiolaisille suunnattu kilpailu,jonka tarkoituksena on innostaa nuoria pohtimaan turvallisuuspolitiikkaa ja kokonaisturvallisuutta. Kilpailulla pyritään vahvistamaan nuorison maanpuolustustahtoa.

Mitä on kokonaisturvallisuus?

Kokonaisturvallisuus on suomalaisen varautumisen yhteistoimintamalli, jossa yhteiskunnan elintärkeistä toiminnoista huolehditaan viranomaisten, elinkeinoelämän, järjestöjen ja kansalaisten yhteistyönä. https://turvallisuuskomitea.fi/

 

Pohjois-Savossa turpotietäjä 2020-alkukilpailusta jatkoon Veeti Ruotsalainen, Kuopion Lyseon lukiosta. Opettajana Mika Raudaskoski.

Veeti Ruotsalainen finaaliin

Siilinjärven lukion palkitut Turpo2020 kilpailussa. Siilinjärven lukio oli myös maakunnan paras lukio. Opettajana Sami Kumpulainen.

Turpo2020 Siilinjärven palkitut Jenna Karvonen, Milla Karjalainen ja Ella Korhonen

Loppukilpailu 8.2.2021 Säätytalolla Helsingissä.

“Kilpailulla pyritään vahvistamaan nuorison maanpuolustustahtoa, jossa on ollut laskutrendiä 2000-luvulla. Kilpailu perustuu erityisesti lukion yhteiskuntaopin kurssiin YH3 ja luo siten yhteistyömahdollisuuksia reserviläisjärjestöjen ja lukioiden välille. Tämä on yksi osa sitä keinovalikoimaa, jolla mm. pyritään varmistamaan että mahdollisimman moni kykenisi jatkossakin suorittamaan varusmiespalveluksen. J. V. Snellmania mukaillen isänmaallisuus on jatkuvaa sivistysprosessia, joka vaatii jokaiselta sukupolvelta omat ponnistelunsa.”

 

 

 

Lue myös Vihman lehdistötiedote Turpotietäjä 2020 kilpailun parhaat

https://turpotietaja.fi/

Uusi toiminnanjohtajamme Sonja Räsänen esittäytyy

Sonja Räsänen

Toiminnanjohtajan esittely

 

Uusi toiminnanjohtaja esittäytyy

Ensin hieman minusta, nimeni on Sonja Räsänen. Asun Siilinjärvellä avopuolisoni ja kahden koiran kanssa. Harrastan luonnossa liikkumista, uimista, lukemista ja paritansseja.

Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri, valmistuin filosofian pääaineesta Jyväskylän yliopistosta. Pääaineeni rinnalla opiskelin henkilöstöjohtamista, psykologiaa sekä taloustiedettä. Olen hankkinut lisäkoulutusta taloushallinnosta.

Tällä hetkellä työskentelen toiminnanohjaajana Rikosuhripäivystyksellä, tämän työn ohella toimin jatkossa myös piirien toiminnanjohtajana. Rikosuhripäivystykseltä saamani työkokemus antaa minulle valmiuksia toimia paineen alla, vapaaehtoistyöosaamista, koordinointitaitoja sekä kriisityöosaamista.

Edeltäjäni Heikki Vartiainen lopettaa tehtävässään vuoden 2020 lopulla. Sitä ennen lähden tutustumaan piirien toimintaympäristöön Heikin ohjeistuksella, jotta saan luotua mahdollisimman laajan kokonaiskuvan toiminnasta. RIKUn työssäni toimin kiinteästi yhteistyössä eri sidosryhmien kanssa, sekä ohjaan vapaaehtoisten toimintaa. Edellä mainitut osa-alueet ovat niitä, joihin haluan kiinnittää huomiota myös toiminnanjohtajana työskennellessäni. Pidän tärkeänä tiedottamisen kehittämistä, sekä toiminnan esittelyä eri yhteyksissä.

Keskustelen mielelläni erilaisista kehitysideoista ja toiminnan eteenpäin viemisestä!

Terveisin,Sonja Räsänen

sonja_rasanen(at)hotmail.com (voimassa vuoden 2020 loppuun)

Kokouskutsu RESERVIUPSEERIPIIRIN syyskokoukseen

RU_syyskokous_kutsu_2020

POHJOIS-SAVON KOKOUSKUTSU

RESERVIUPSEERIPIIRI ry

Kuopio 28.9.2020

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS

AIKA: 12.10.2020 KLO 18.00

PAIKKA: Etäkokous

Poikkeustilasta johtuen kokous pidetään Teams-yhteydellä.
Yhdistysten on ilmoitettava kokousedustajansa ja hänen
sähköpostiosoitteensa 8.10.2020 mennessä. Linkki Teamskokoukseen lähetetään yhdistysten ilmoittamille edustajille
viimeistään 11.10.2020. Edustajat ja näiden valtakirjat on
ilmoitettava osoitteisiin toiminnanjohtaja@vihma.fi ja
erkki.saarijarvi@vesieko.fi.

Myös jokaisella Pohjois-Savon Reserviupseeripiiriin kuuluvan
yhdistyksen jäsenellä on mahdollisuus osallistua piirin
kevätkokoukseen Teams-yhteydellä. Jos haluat osallistua
kokoukseen, niin ilmoita sähköpostiosoitteesi 8.10.2020
mennessä osoitteisiin toiminnanjohtaja@vihma.fi ja
erkki.saarijarvi@vesieko.fi. Linkki Teams-kokoukseen lähetetään
viimeistään 11.10.2020

Käsiteltävät asiat: Sääntöjen syyskokoukselle määräämät asiat
ESITYSLISTA
1. Avataan kokous
2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja
3. Todetaan kokouksen osanottajat, laillisuus ja päätösvaltaisuus
4. Valitaan kokouksen sihteeri, pöytäkirjantarkastajat ja ääntenlaskijat
5. Hyväksytään kokouksen esityslista
6. Valitaan piirihallituksen puheenjohtaja sekä ensimmäinen ja toinen
varapuheenjohtaja
7. Valitaan piirihallituksen jäsenet sääntöjen 11§:n mukaisesti
8. Valitaan kaksi toiminnantarkastajaa ja heidän varahenkilönsä tilikaudelle 2021
9. Valitaan piirin ehdokas RUL liittohallitukseen vuodelle 2021
10. Vahvistetaan vuoden 2021 toimintasuunnitelma
11. Vahvistetaan vuoden 2021 jäsenmaksu
– hallituksen esitys 1 euro, joka tilitetään piirin tukena niille
kerhoille, jotka ovat ajoissa täyttäneet vuoden 2020 toimintalomakkeen
12. Vahvistetaan vuoden 2021 talousarvio
13. Käsitellään muut hallituksen tai jäsenten vähintään seitsemän (7) päivää
ennen kokousta hallitukselle kirjallisesti esittämät asiat, ei kuitenkaan
yhdistyslain 23§:ssä mainittuja
14. Päätetään kokous

Piirihallitus

HUOM! Yhdistyksen äänivaltaisella edustajalla on oltava yhdistyksen antama valtakirja tai
ote yhdistyksen sen kokouksen pöytäkirjasta, jossa on päätetty yhdistyksen edustajasta.

Kokouskutsu RESERVILÄISPIIRIN syyskokoukseen

RES_syyskokous_kutsu_2020

 

POHJOIS-SAVON KOKOUSKUTSU

RESERVILÄISPIIRI R.Y.

Kuopio 28.9.2020

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS

AIKA: 12.10.2020 klo 18.00

PAIKKA: Etäkokous

Poikkeustilasta johtuen kokous pidetään Teams-yhteydellä.
Yhdistysten on ilmoitettava kokousedustajansa ja hänen
sähköpostiosoitteensa 8.10.2020 mennessä. Linkki Teamskokoukseen lähetetään yhdistysten ilmoittamille edustajille
viimeistään 11.10.2020. Edustajat ja näiden valtakirjat on
ilmoitettava osoitteisiin toiminnanjohtaja@vihma.fi ja
jari.styrman@live.com.

Myös jokaisella Pohjois-Savon Reserviläispiiriin kuuluvan
yhdistyksen jäsenellä on mahdollisuus osallistua piirin
kevätkokoukseen Teams-yhteydellä. Jos haluat osallistua
kokoukseen, niin ilmoita sähköpostiosoitteesi 8.10.2020
mennessä osoitteisiin toiminnanjohtaja@vihma.fi ja
jari.styrman@live.com. Linkki Teams-kokoukseen lähetetään
viimeistään 11.10.2020

ESITYSLISTA:
1. Kokouksen avaus
2. Kokouksen puheenjohtajan valinta
3. Kokouksen sihteerin, pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden
valinta
4. Kokouksen osanottajat, laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
5. Kokouksen esityslistan hyväksyminen
6. Ilmoitusasiat
7. Vuoden 2021 toimintasuunnitelman hyväksyminen
8. Vuoden 2021 jäsenmaksun vahvistaminen
– hallituksen esitys 2 euroa
9. Vuoden 2021 talousarvion vahvistaminen
10. Kahden (2) toiminnantarkastajan ja heidän varamiesten valinta
11. Esitys Reserviläisliiton liittohallituksen jäseneksi vuosiksi 2021-2022
12. Hallituksen jäsenten valinta sääntöjen 10 §:n puitteissa
13. Muut hallituksen tai jäsenten vähintään seitsemän (7) päivää ennen
kokousta hallitukselle kirjallisesti esittämät asiat, ei kuitenkaan
yhdistyslain 24 §:ssä mainittuja
14. Kokouksen päättäminen

Piirihallitus

HUOM! Yhdistyksen äänivaltaisella edustajalla on oltava yhdistyksen antama valtakirja tai
ote yhdistyksen sen kokouksen pöytäkirjasta, jossa on päätetty yhdistyksen edustajasta
piirikokouksessa.