Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

RK-kilpailu Rissala

3.10.2020 klo 08:00 - 4.10.2020 klo 17:00

Korona pandemian vuoksi keväältä siirtynyt Pohjois-Savon reserviläisten RK-ammuntakilpailu paukutellaan Pohjois-Savon aluetoimiston johtamana viikonloppuna 3.-4.10.2020 Rissalan ampumaradalla.
Kilpailussa noudatetaan Pohjois-Savon aluetoimiston reserviläisampumakilpailujen sääntöjä. Pohjois-Savon reserviläisten RK-ammuntakilpailuun saavat osallistua varusmiespalveluksen tai naisten vapaaehtoisen asepalveluksen suorittaneet asevelvolliset (1.1.1960 tai myöhemmin syntyneet, myös aikaisemmin syntyneet everstit ja kenraalit, jotka ovat asevelvollisia koko ikänsä/kun palveluskunto antaa myötä).
Kilpailu sisältää sekä kerhojen/yhdistysten välisen joukkuekilpailun että reserviläisten henkilökohtaisen kilpailun. Joukkueen muodostaa viisi ampujaa, joiden on oltava samasta kerhosta/yhdistyksestä. Joukkueen kaikki ampujat kilpailevat myös henkilökohtaisessa sarjassa. Sekä joukkue että henkilökohtaiseen kilpailuunsaa osallistua myös niitä reserviläisiä, jotka eivät vielä kuulu jäsenenä reserviläiskerhoon / -yhdistykseen. Näin tarjotaan heille mahdollisuus tutustua reserviläistoimintaan. Joukkueen on ammuttava kilpailu samanaikaisesti samassa ampumaerässä.
Suomen Reserviupseeriliitto ja Reserviläisliitto järjestävät ampumakilpailuun osallistuville ryhmävakuutuksen, joka kattaa harrastustoiminnan piirissä ampumavahingot kilpailun aikana.
Kerhot/yhdistykset ilmoittavat maanantaihin 31.8.2020 mennessä RK-ammuntaan osallistuvien joukkueiden lukumäärän (ampujien nimiä ei siis tarvitse ilmoittaa). Samalla yhdistykset/kerhot voivat ilmoittaa toivomuksen siitä, kumpana päivänä (lauantai vai sunnuntai) kukin joukkue ampuu. Samalla tarvitsen kerhon/yhdistyksen yhteyshenkilön yhteystiedon (nimi, s-postiosoite, puhelinnumero). Ilmoitukset on lähetettävä sähköpostilla osoitteeseen psrespiirit@gmail.com
Molemmille päiville varataan viimeiseen erään mahdollisuus ammuntaan myös niille reserviläisille, jotka ampuvat vain henkilökohtaisen kilpailun. Ohjeet heidän henkilötietojen ilmoittamiseen tulee samalla tiedotteella, jolla ilmoitetaan ammunnan aikataulu. Aluetoimisto määrittää toivomusten pohjalta joukkueiden ja pelkästään henkilökohtaiseen sarjaan osallistuvien ampuma-ajat. Aikataulu ilmoitetaan kerhoille/yhdistyksille 4.9.2020 mennessä. Tällöin ilmoitetaan myös tarkemmat ohjeet kilpailusta.
RK-ammuntakilpailun jälkeen on ampujilla mahdollisuus tutustua myös Pohjois-Savon Reserviläispiirin Glock-pistooliin. Tutustumisen yhteydessä ammutaanmyös kilpailu Pohjois-Savon Glock -mestaruudesta. Rissalan pistooliradallatapahtuvan tutustumisen ja siihen liittyvän kilpailun järjestävät Pohjois-Savon reservipiirit. Kilpailussa ammutaan 2 x 10 laukauksen sarjaa, joista paras huomioidaan tulokseksi. Osallistumismaksu on 5 €, joka peritään ampumaradalla ennen pistooliammuntaa. Tässä on mahdollista tutustua edullisesti pistooliammuntaan niiden, jotka eivät ole pistoolilla ennen ampuneet tai ovat ampuneet sillä vähän. Toki nekin, joille ase on tuttu, saavat ammuntaan osallistua.
Tässäkin tapahtumassa on voimassa Suomen Reserviupseeriliiton ja Reserviläisliiton ryhmävakuutus. Ilmoittautumiset ja mahdolliset kysymykset niin RK-ammuntakilpailusta kuin pistooliammunnasta osoitteeseen psrespiirit@gmail.com Ja muistakaa, vaikka kysymyksessä onkin kilpailu, niin siitä on viime vuosina muodostunut myös erinomainen maanpuolustustapahtuma. Kynnys lähteä ampumaan rynnäkkökiväärillä 30 laukausta ei saa olla korkea. Kilpailuun kuluu aikaa kohdistuslaukauksineen noin kaksi tuntia.

Tiedot

Alkaa:
3.10.2020 klo 08:00
Loppuu:
4.10.2020 klo 17:00
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Rissala
Leppälammentie
Toivala, 70900
+ Google Map