Turpotietäjä 2020 alkukilpailusta finaaliin

Mikä on Turpotietäjä-kilpailu?Turpotietäjä on uusi lukiolaisille suunnattu kilpailu,jonka tarkoituksena on innostaa nuoria pohtimaan turvallisuuspolitiikkaa ja kokonaisturvallisuutta. Kilpailulla pyritään vahvistamaan nuorison maanpuolustustahtoa.

Mitä on kokonaisturvallisuus?

Kokonaisturvallisuus on suomalaisen varautumisen yhteistoimintamalli, jossa yhteiskunnan elintärkeistä toiminnoista huolehditaan viranomaisten, elinkeinoelämän, järjestöjen ja kansalaisten yhteistyönä. https://turvallisuuskomitea.fi/

 

Pohjois-Savossa turpotietäjä 2020-alkukilpailusta jatkoon Veeti Ruotsalainen, Kuopion Lyseon lukiosta. Opettajana Mika Raudaskoski.

Veeti Ruotsalainen finaaliin

Siilinjärven lukion palkitut Turpo2020 kilpailussa. Siilinjärven lukio oli myös maakunnan paras lukio. Opettajana Sami Kumpulainen.

Turpo2020 Siilinjärven palkitut Jenna Karvonen, Milla Karjalainen ja Ella Korhonen

Loppukilpailu 8.2.2021 Säätytalolla Helsingissä.

“Kilpailulla pyritään vahvistamaan nuorison maanpuolustustahtoa, jossa on ollut laskutrendiä 2000-luvulla. Kilpailu perustuu erityisesti lukion yhteiskuntaopin kurssiin YH3 ja luo siten yhteistyömahdollisuuksia reserviläisjärjestöjen ja lukioiden välille. Tämä on yksi osa sitä keinovalikoimaa, jolla mm. pyritään varmistamaan että mahdollisimman moni kykenisi jatkossakin suorittamaan varusmiespalveluksen. J. V. Snellmania mukaillen isänmaallisuus on jatkuvaa sivistysprosessia, joka vaatii jokaiselta sukupolvelta omat ponnistelunsa.”

 

 

 

Lue myös Vihman lehdistötiedote Turpotietäjä 2020 kilpailun parhaat

https://turpotietaja.fi/