Ohjeita Korona-tilanteesta

Ohjeita KORONA-tilanteesta

Arvoisat Pohjois-Savon Reserviupseeripiirin jäsenet!

Kuten maan hallitus on kertonut, elämme poikkeuksellisia aikoja ja siksipä valmiuslakia otetaan käyttöön. Piiriemme toiminnat jo ajettiin alas perjantaina, kun edelliset ohjeet sekä valtioneuvostolta että mm. Puolustusvoimilta tulivat ulos. Tässä muutama ajatus teille, arvoisat jäsenemme:

1) Tilanne kannattaa ottaa vakavasti. Ihan mitättömän pikku flunssan takia ei olisi valmiuslakia otettu käyttöön. Toiminnassa kannattaa siis noudattaa ohjeita ja jättää lähikontaktit minimiin

2) Ei pidä panikoitua. Jakakaa oikeata tietoa eteenpäin; tässä kohdin liikkumiskiellot ovat varotoimenpide, jolla pyritään turvaamaan etenkin vanhusväestön terveyttä. Maan turvaamiseen meidät on koulutettu, nyt vain uhka tuli hieman oudosta suunnasta. Toiminnan johdonmukaisuus ja esimerkin näyttö kuitenkin toimii myös tässä. Itse jo kuulin valittelua siitä, että valmiuslaki otettiin turhaan käyttöön ja samalla ihmisiä pelotellaan sodanomaiselle tilanteella. Näitä juttuja kannattaa pyrkiä oikomaan oikealla tiedolla. Rynnäkkökiväärit ovat edelleen paksussa suojarasvassa, samoin tykkien ammukset varastoissaan. Tilanne on oikeastaan aivan päinvastainen: jopa kertausharjoitukset on toistaiseksi peruttu.

3) Piirin alueen reserviläisriennot on toistaiseksi peruttu; uudelleenaloittamisen aika on sitten, kun valtiojohto sen katsoo mahdolliseksi. Nyt on kuitenkin hyvää aikaa suunnitella tulevaa, siivota arkistoja tms. Käyttäkää äkisti ilmaantunut vapaa-aika hyödyksenne ja opetelkaa samalla etäkokousten pitoa. Kokemuksesta tiedän, että siitä taidosta on sitten apua myös Puolustusvoimien sotilaallisessa toiminnassa. Tilannekatsauksia kun pidetään nykyisin hyvin usein etäkokouksina

4) Pitäkää itsenne virkeänä. Kotiin neljän seinän sisään ei kannata (pidä?) jäädä möllöttämään. Esimerkiksi #LIIKUNTAKANNALLEPANO-somekampanjan avulla liikunnan yhteisöllisyyttä voi kokea vaikka olisikin lenkkipolulla yksin.Reserviupseerit toimivat usein myös siviilitöissään keskeisissä rooleissa, joten te olette paljon vartijoina. Olkaa valppaana ja käyttäkää tilaisuudet hyödyksenne. Katsotaan nyt tilanteen mukaan, miten pitkään joudumme karanteenia viettämään. Seuratkaa julkista tiedottamista ja valmistautukaa toiminnan uudelleenkäynnistämiseen sitten kun aika on.

https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta

 

T. Erkki S

PS. Toiminnanjohtajamme Heikki on toistaiseksi lomailemassa, joten piirin toimintaan liittyen: ottakaan suoraan yhteyttä piirihallituksen jäseniin tai minuun.